joehill.se
07 OKTOBER 2009
För att uppmärksamma att det i oktober är 130-år sedan Joe Hill föddes i Gävle, presenterar Joe Hillsällskapet en nyutgåva av Ingvar Söderströms stora biografi över Gävlesonen Joe Hill!
Boken kommer att finnas att köpa inom kort. Men man kan redan nu beställa boken; info@joehill.se

Joe Hill, hans öde och gärning är fortfarande relativt okänt för många. EN SÅNG KAN INTE ARKEBUSERAS försöker öka våra kunskaper om den amerikanska arbetarrörelsen och om en av dess stora gestalter och martyrer.
Han avrättades, arkebuserades anklagad för mord i Salt Lake City i november 1915. Att anklagelsen helt igenom var uppdiktad och falsk och indirekt riktad mot IWW försöker författaren klargöra i biografin över Joe Hill.

Första upplagan kom ut 2002, till100-årsminnet av bröderna Hägglunds resa till USA.

Då boken varit slutsåld sedan ett antal år och många efterfrågat den, är vi glada över att Ingvar Söderströms gett oss möjlighet att ge ut boken på nytt. I den nya specialutgåvan, berättar dessutom Rolf Hägglund (sonson till Joes äldsta bror Efraim) om vad som egentligen hände med brodern Paul som emigrerade till Amerika samtidigt som Joel. Under alla år har han varit lite av ett mysterium. Fram tills helt nyligen har hans historia varit helt okänd och full av frågetecken.
Dessutom medverkar Barbro Sollbe i boken med ett initierat porträtt av Gamla Gefle och några av människorna som lärde känna Joe Hill.

Som grädde på moset kommer nyutgåvan att kompletteras med ett unikt bildmaterial.  • Namn *
  • E-post (visas inte)
  • Hemsida:
  • Ny kod
  • Kod *
  • Kommentar *

Joe Hill-gården - Nedre Bergsgatan 28, 802 51 Gävle - 026-652641 - info@joehill.se