joehill.se
07 OKTOBER 2009
REBEL VOICES festivalen hade premiär lördagen den 8 augusti. En av de varmaste dagarna i augusti (ja, ibland kan man till och med ha för vackert väder…)
Men festivalpremiär blev det i alla fall. Närmare 10 timmar med fantastisk musik och poesi!
Under dagen läste poeterna Johan Jönson och Helene Rådberg ur sina hyllade diktsamlingar. Anna Jörgensdotter lät oss följa med in i den värld hennes nyutkomna roman ”Bergets döttrar” kretsar kring.

Men en festival i Joe Hills anda ska såklart bjuda på såväl ord och musik i hans efterföljd. Ett tänjbart begrepp såklart, och nog ska man vara generös där.

Först upp på scenen var Katuysha som gjorde sin första spelning på 4 år! Äntligen på svenska. Vi vill höra mer av dom framöver. Johan Johansson gjorde en kanonspelning som var både underhållande och tänkvärd. Christer Forsberg gjorde ett set med en hel del Joe Hilltolkningar och lite eget material.
Släktskap till Joe Hill har überbegåvade Lovisa Samuelsson som med sin coola musik gav den heta dagen ett litet välbehövligt andrum.
Och om Lovisa är cool så är Anne Feeney från USA, het och engagerad protestsångerska med kraftfulla humoristiska sånger om människor i nöd, och facklig kamp. Joe Hills ande svävar definitivt över Annes musik.

Sist ut denna sköna och innehållsrika dag var Emil Jensen som bjöd på en riktigt imponerande föreställning med poesi och musik. Skratt och allvar i en sällsamt lysande blandning.

Vi ses igen nästa sommar på den andra upplagan av Rebel Voices!
  • Namn *
  • E-post (visas inte)
  • Hemsida:
  • Ny kod
  • Kod *
  • Kommentar *

Joe Hill-gården - Nedre Bergsgatan 28, 802 51 Gävle - 026-652641 - info@joehill.se